tiistai 14. tammikuuta 2014

Leipomuksia ja pakkasta

Kysyin eilen neidiltä, että leivottaisiinko ja mitä leivottaisiin? Siihen tulee aina yksi ja sama vastaus. Leivotaan Iisan muffineja :) Iisan muffinit ovat peräisin Seikkailija-Dora ohjelmasta missä Velmu-kettu yrittää aina vohkia niitä muffineja. Iisan muffinit ovat suklaamuffineita ja siinnä mielessä helppoja pikkuleipurin kanssa tehdä ettei siinnä pahemmin vatkailla aineksia jne.. Laitan teille lukijoille jossain vaiheessa Iisan muffinin reseptin, jos joku innostuu vaikka leipomaan :)
Sitten päätin, että mitä jos kokeilisin leipoa pullaa pitkästä aikaa. Päätin kokeilla tehdä pullapitkoa mihin tulee vaniljakreemitäytettä. Muistin, että minulla on ohje tuohon pitkoon ja siihen miten se pitäisi taitella jne. En kuitenkaan juuri löytänyt silloin tuota ohjetta, mutta päätin kuitenkin kokeilla ja muistella. Sen verran kutienkin jäi  häiritsemään, että missä se ohje on ja tänään tuli sitten siivottua reseptejä ja sieltähän se löytyi joten tallessa onneksi oli :)
Pulla onnistui kyllä maultaan oikein hyvin, ulkonäössä olisi ehkä voinut olla vielä toivomisen varaa. Sitten päätin kokeilla vielä mutakakku muffinsseja, kun jossain joskus olin sellaisen ohjeen nähnyt. Niistä tuli kyllä hyviä, mutta tosin ne ovat tietenkin vähän hankalasti syötäviä, kun ovat niin pehmeitä.
 
Tässä pikku leipuri vauhdissa.

 Tällaiselta näytti pullapitko kokoamis vaiheessa.
 Mutakakku muffinit ei kyllä komeudellaan koreile.
 Mutta päälle, kun laittoi vähän mustikkarahkaa mitä tehtiin myös ja koristeeksi pari mustikkaa niin näytti jo huomattavasti paremmalta :)
 Tässä neidin leipomia pikkupullia ja Iisan muffineja.
 Tässä kuva yhdestä valmiista pullapitkosta. Tähän pitkoon lisäsin tuonne vaniljakreemen sekaan myös mustikoita ja täytyy sanoa, että kyllä sopivat hyvin sinne.
 
Tänään syötiin neidin kanssa aamupalaksi tuoreita sämpylöitä sillä testasin sellaista sämpylätaikinaa joka tehtiin edellisenä iltana ja annettiin olla jääkaapissa yön yli. Aamulla taikina oli valmista leivottavaksi ja äkkiä siitä pyöräytettiin muutama sämpylä ja sitten vain uuniin. Tuli ihan hyviä ja oikeastaan aika helppoja ja vaivattomia tehdä sellaisena aamuna, kun ei tarvi töihin eikä hoitoon lähteä.
 
 Yöllä pakkanen on paukkunut yli -20 astetta ja aamullakin oli vielä -15 astetta otin ja vein kaikki sänkyvaatteet ulos pakkaseen tuulettumaan. Rontinhäkki saa näin talvisin ajaa sitten tuuletustelineen virkaa, kun sellaista ei meillä ole.
 Samoin kannoin sohvatyynyt kans ulos tuulettumaan, kun kerta sopivaa pakkasta oli tarjolla. Pitänee siis jotenkin hyödyntää tämäkin pakkanen :)
 
Uunissa on tuli taasen, että mökki pysyy lämpimänä. Lisään joskus myöhemmin reseptin Iisan muffineista tänne. Mikä muuten huippua aurinkokin näyttäytyi tänään ihan hetkisen :)
 


8 kommenttia:

  1. Voi miten hieno ja herkullisen näköinen pullapitko!

    VastaaPoista
  2. Herkullista kerrassaan! Tuo pitko näytti mielenkiintoiselta. En ole noin koskaan älynnyt sellaista tehdä. Ja se sämppätaikina kiinnostaa mua, onko kovasti erilainen tavalliseen taikinaan verrattuna, kun sitä pidetään jääkaapissa? Zumba-DVD:n alkeislevy on nyt testattu ja lämmin tuli askeleita opetellessa. Mutta tuon perusteella vaikuttaa mukavalta. Lattarimusiikki ja tanssirytmit, lattia jytisi kun yläkerrassa steppasin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin pitko leipomaan ja kokeilemaan. Laitan sämpylöiden ohjeen tänne myös. Hyvä, että Zumba-DVD tuli testattua ja todettua hyväksi :) Mulla ei pysyis rytmit ja askeleen kyllä varmastikkaan kohdillaan :)

      Poista
  3. Ihania leipomuksia! Mä tykkään kanssa sellaisista muffinssiohjeista, joissa vaan ainekset sekoitetaan keskenään eikä tarvitse erikseen vatkailla eri aineksia ensin keskenään ja sitten vasta yhdistää. Jään odottamaan ohjetta. :) Todella herkullisen näköinen tuo pitko! Mä en ole vaniljakreemiä käyttänyt pullataikinassa itse, mutta olen kyllä syönyt pullia, joissa sitä on. Ja on herkullista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan muffinienkin ohjeen tänne niin pääset testailemaan, jos kiinnostaa :) Tuo on just sellainen hyvä taikina mitä on pikkuisen leipurin kanssa hyvä tehdä :) Vaniljakreemiä olen käyttänyt aika moneen leipomuksiin ja minusta se on niin herkullista :)

      Poista
  4. Ihania leipomisia, mulla yhä sahrami kaapissa ja joulupulla leipomatta! Pullaa tosiaan kaipais, ehkä minäkin joku päivä... Usko tai älä, oltiin MaiMan ja koiran kans eilen kuutamolenkillä ja sanoin, että kylläpä tuoksuu (ehkä käytin sanaa haisee) leipomiset!!! Ne tuoksut tuli teiltä! Wau! MaiMa ei uskonu,ku ei haistanu mitään ja mulla yleensä huono hajuaisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai kuutamolenkillä olette olleet :) Aika hauskaa, jos ne oliskin olleet meidän leipomukset jotka teidän nenään kävi :)

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)